Bjäre - vår bygd

Hjärnarp och Munka-Ljungby är två byar precis vid foten av Hallandsåsen med närhet både till skog, sjö och kommunikationer (det är t.ex. möjligt att promenera till Ängelholms flygplats!).

Båstad är ju ett större samhälle men eftersom avstånden är så små och Ravinen faktiskt ligger stax utanför Båstad spelar vi där också!


Man vet att trakten har varit bebott sedan stenåldern och man kan föreställa sig att människor har levt, byggt, musicerat, älskat, jagat och odlat här ända in i våra dagar.

Hjärnarp är både en del av Ängelholms kommun och Bjärehalvön/Bjärebygden. Det innebär också att det är nära Båstad och Torekov och därför finns här såväl gott om bokskog och strövområden, många badmöjligheter i såväl Västersjön som havet (även om det formellt innebär att man lämnar Hjärnarp), fikaställen och restauranger och gott om trevliga människor!


Läs gärna mer om vår bygd hos Ängelholms kommun, Framtidsbygd Hjärnarp Destination Hallandsåsen Båstad kommun och Upplev Bjäre!Boende/Mat

Bo gör man gärna nära, hos antingen Margretetorps Gästgivargård eller Hallandsåsens Vandrarhem (i Hjärnarp).

Det är också nära både Ängelholm, Förslöv, Båstad och nära sagt var som helst på Bjärehalvön.


Förtäring före och efter konserterna på Heagården:

Purjolökspaj med sallad 50

Silviakaka 25

Kaffe/te 25

Lättöl, bubbelvatten, läsk 15

Förbeställes på heagarden@gmail.com eller 0723-170304

Att göra


Ängelholm

Beroende på vad man gillar, finns här nästan allt man kan tänka sig. Lägger man fokus på staden Ängelholm kan man läsa mer här


Bjärehalvön

Är man mer intresserad av att utforska de mindre orterna och naturen utåt havet till kan man läsa mer om Bjärehalvön här.


Båstad

Och så kan man naturligtvis åka över åsen till Båstad. Tips om det kan man hitta här.