Konserter

Biljetter - köps via Ticketmaster eller vid entren till varje konsert (i mån av plats)


Förtäring:

Ravinen: se https://www.ravinenkultur.se/

Heagården:

Förtäring före och efter konsert

Purjolökspaj med sallad 70

Silviakaka 30

Kaffe/te 30

Lättöl, bubbelvatten, läsk 20


Förbeställes på heagarden@gmail.com eller 0723-170304


Kan du inte komma till Ängelholm? 


In Between 2022:

Skira klanger

Peter Knudsen med gäster

Torsdag 7 juli, kl. 19.00

Ravinen kulturhus i Båstad

Facebookevent

Tillsammans med inbjudna gäster visar pianisten Peter Knudsen att klassisk musik och jazz kan mötas på ett sätt som tar fram det bästa ur båda världar. Efter årtionden av musikaliska experiment utifrån tonsättare som Debussy, Ravel, Peterson-Berger, Hindemith och Takemitsu har pianisten samlat på sig ett program som spänner över ett brett spektrum i såväl tid och rum som i tonspråk och musikaliska stilar. Under konserten utforskar han denna musikskatt tillsammans med sina medmusiker, där improvisation utgör en viktig del i att blåsa nytt liv i de klassiska styckena. Resultatet - ett sällsynt möte mellan nuet och det förgångna. 


Gäster:

Svante Söderqvist - kontrabas, cello

Stefan Klaverdal, ljudkonst och komposition

David Härenstam, klassisk gitarrDagen Svalnar

 Edith Södergran i dikt & ton 

Stina Ekblad med gäster

Fredag 8 juli, kl. 19.00

Ravinen kulturhus i Båstad

Facebookevent

Skådespelerskan Stina Ekblad framför ett personligt program, där den finlandssvenska poeten Edith Södergran är huvudperson. Vi får höra dikter, några tonsatta, ur hela hennes produktion, och musik inspirerad av Södergrans dikt och liv specialskriven av kompositörerna bland andra Stefan Klaverdal, Anders Nilsson, Gunnar Edander och Rune Gustafsson.


Gäster:

Negar Zarassi, sång

Peter Fridholm, tvärflöjt

Lauri Antila, kontrabas

Stefan Klaverdal, ljudkonst och komposition

David Härenstam, klassisk gitarr


Stina Ekblad är en av sin generations främsta skådespelare. Hon Guldbagge-belönades för sina insatser i Bo Widerbergs “Ormens väg på hälleberget” samt i Mai Zetterlings “Amorosa” och Guldbagge-nominerades för sin roll i “Det enda rationella”. Hon har under årens lopp medverkat i mängder av kritikerrosade föreställningar, långfilmer och TV-produktioner. Stina anlitas ofta som uppläserska och recitatris av lyrik och melodramer och har under många år jobbt med att lyfta nordisk poesi och kanske främst just kvällens poet, Edith Södergran.


Negar Zarassi, sång               

Negar är en svensk/iransk operasångerska och är främst känd i den persiska världen för sin unika medverkan i Persia's got talent 2021 då hon sågs och älskades av omkring 30 miljoner runtom i världen.


Peter Fridholm, flöjt

Har jobbat som soloflöjtist vid bland annat Sveriges Radios Symfoniorkester och Chamber Orchestra of Europe. Han innehar numera tjänsten som soloflöjtist i Kungliga Hovkapellet.


Lauri Antila, kontrabas

Studerade till orkestermusiker på Helsingfors Konservatorium. I Stockholm etablerade han sig I mitten av 80-talet, snabbt som frilansmusiker inom flera olika genrer. Han spelar både klassiskt, jazz, folk- och världsmusik och har turnérat i stort sett över hela Europa med olika grupper och projekt

Frukostkonsert

med naturlyrik

Johan Magnus Sjöberg med gäster

Lördag 9 juli, kl 10.00

Hjärnarps kyrka utanför Ängelholm

Facebookevent

OBS! Boka din kaffekopp och fralla här!


Årets gratiskonsert i Hjärnarps kyrka! Vakna tillsammans med oss och en kopp kaffe!


Konserten är centrerad kring orgeln och den legendariska organisten, dirigenten och tonsättaren Johan Magnus Sjöberg. Johan Magnus är förutom en framgångsrik dirigent och kompositör även en av Sveriges intressantaste organister. 

Han har bland annat under lång tid uppmuntrat olika former av gränsöverskridande samarbeten, varav ett är med festivalens egen hustonsättare Stefan Klaverdal.


I konserten rör vi oss mellan folkmusik på ett sätt ni aldrig hört förut, helt nyskriven musik av b.la. Stefan Klaverdal, och ovanliga arrangemang av svensk nationalromantik, i en fristående fortsättning på festivalkonserten "Naturens sånger" från 2021.


Gäster:

Negar Zarassi, sång

David Härenstam, gitarr

Stefan Klaverdal, ljudkonst


Negar, Zarassi, Susanna Levonen, David Härenstam, Lauri Antila, Peter Fridholm, Stefan Klaverdal


Lördagen den 9 juli  kl 15.00 (ca 45 min)

Heagården utanför Ängelholm

Facebookevent

En extra speciell konsert för extra speciella människor! Ett urval av festivalens bästa musik i kombination med kända låtar av allt från Elvis till Mozart i versioner som du garanterat inte hört tidigare.  Du som kommer får du också rösta fram det bästa musikstycket!

Alla är välkomna! Begränsat antal biljetter samt särskilt inbjuden publik.


Viss teckentolkning kan erbjudas. Rullstolsramp finns.

 

Medverkande:

Negar Zerassi, sång

Susanna Levonen, sång

Nils-Erik Sparf, violin

Johan Magnus Sjöberg, piano

Peter Knudsen, jazzpiano

Peter Fridholm, tvärflöjt

Lauri Antila, kontrabas

Stefan Klaverdal, ljudkonst och komposition

David Härenstam, klassisk gitarr

 

Piazzollas Sånger!

Susanna Levonen & Nils-Erik Sparf med gäster

Lördagen den 9 juli  kl 19.00

Heagården utanför Ängelholm

Facebookevent

Ingen har som Astor Piazzolla använt sig av olika genrer för att skapa nytt och unikt! Han förändrade inte bara en hel genre utan spred också sin version av tangon över hela världen och in i de musikaliska finrummen. Musikaliskt knöt argentinaren Piazzolla från och med 1950-talet an till såväl jazz som den tidens konstmusik och lämnade därmed den traditionella tangon till förmån för den nya stil som kom att benämnas Tango Nuevo.


Förra årets tangokonsert på Heagården sålde snabbt slut och tyvärr fick många vända i dörren. Därför får för ni nu i år en ny chans att lyssna till denna gigant bland genre-blandare!


I år kommer sopranen Susanna Levonen med ett passionerat intresse för tangon att presentera sin egen hyllning till den store tangomästaren Astor Piazzolla, något som SvT uppmärksammade med reportage. Levonen  möter en av landets mest framstående violinister, Nils-Erik Sparf samt Kungliga Hovkapellets soloflöjtis Peter Fridholm och kontrabasisten Lauri Antila och gitarristen David Härenstam! Det blir en oförglömlig kväll i Piazzollas fotspår! 


Gäster;

Nils-Erik Sparf, violin

Peter Fridholm, tvärflöjt

Lauri Antila, kontrabas

David Härenstam, klassisk gitarr och musikarrangemangLa Grande Finale

Negar Zarassi med gäster!

Söndagen den 10 juli  kl 15.00

Heagården utanför Ängelholm

Facebookevent

Om någon artist kan sägas förkroppsliga festivalens anda av genreöverskridanden så är det förmodligen Negar Zarassi. Med ett ben i västerländsk operasång och ett annat i Persisk kultur gör Negar succé varje år när hon förgyller det persiska nyåret, men störst genomslag fick hon nog internationellt när hon medverkade i Persia's got Talent och sjöng för 30 miljoner tittare världen.


I festivalens storslagna finalkonsert samarbetar alla artister över språk och genregränserna med Negar i spetsen. Ni kommer att höra opera, judisk klezmer, svensk och persisk folkmusik, musikal, argentinsk tango och nutida konstmusik i en salig blandning.


Gäster:
Susanna Levonen, sång
Nils-Erik Sparf, violin

Per-Erik Andersson, violin
Johan Magnus Sjöberg, piano
Peter Fridholm, tvärflöjt
Lauri Antila, kontrabas
Stefan Klaverdal, ljudkonst och komposition
David Härenstam, klassisk gitarr